Woordkunst in Amsterdam West

Woordkunst in Amsterdam West

14-07-2021 (11:23) - Creatie

Op 18 juli vindt de tweede editie van het Wilde Woorden Festival plaats in het Westerpark van Amsterdam. Een spoken word platform dat is opgericht door Justin Samgar om een podium te geven aan een grote diversiteit aan stemmen en talenten. Bij Wilde Woorden is er vrijheid en verbinding te vinden in het delen van verhalen. De programmering van het festival is een mooie mix van jong en oud, poëzie en spoken word, bekend en onbekend. Het thema is dan ook ‘Twee weten meer dan één’.
 
Dit jaar vindt het gratis toegankelijk Wilde Woorden Festival plaats in het Westerpark. Er is een podium waar je jonge spoken word artiesten, legendarische dichters en andere verhalenvertellers kunt horen, zien en beleven. Ook is een spoken word masterclass in het Conscious Hotel en zijn er op de terrassen van Bar Kantoor en Het Ketelhuis sneldichters te vinden die jou van een persoonlijk gedichtje voorzien. De volledige programmering is te vinden op het Facebook-evenement.
 
Mag een dergelijk event nog wel? “Nou dat was wel even spannend maar gelukkig ben ik met gemeente Amsterdam tot een mooie oplossing kunnen komen”, zegt organisator en spoken word artiest Justin Samgar. “Door middel van dranghekken en placering kunnen we anderhalve meter garanderen. En laten we heel eerlijk zijn. Dichters en spoken word artiesten trekken bij lange na niet dezelfde mensenmassa’s als een dj of band.” 
 
Voor de volledige programmering: Facebook-evenement.