24 miljoen groeikapitaal voor felyx

24 miljoen groeikapitaal voor felyx

11-02-2021 (09:44) - Economisch

felyx, sterk vertegenwoordigd in de Benelux met elektrische deelscooters, heeft een series A-investering opgehaald van €24 miljoen. Deze investering wordt als groeikapitaal ingezet om felyx te laten groeien in Europa, met lanceringen gepland in Duitsland en Frankrijk en verdere uitbreiding in de Benelux.
 
De equity financiering wordt geleid door De Hoge Dennen Capital, het investeringsvehikel van de familie De Rijcke, en huidig grootaandeelhouder en onderneemster Anne-Marie Rakhorst.

Mede-oprichter en CEO Quinten Selhorst: “Sinds de zomer van 2020 dekken de inkomsten van felyx de operationele uitgaven. Een belangrijke mijlpaal, zeker binnen de markt voor deelmobiliteit. Met deze financiering kunnen we nu de organisatie verder laten groeien en de stap naar het buitenland zetten, waar we enorm veel potentie zien.”

Uitbreiding
Vanaf de eerste rit in 2017 hebben de gebruikers van felyx in heel Nederland en in Brussel ruim 14 miljoen kilometer afgelegd op de e-scooters. Daarmee werd meer dan 1117 ton CO2-uitstoot bespaard. In het afgelopen jaar breidde felyx uit naar vijf steden. Inmideels is felyx te gebruiken in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Delft, Eindhoven, Haarlem, Den Bosch en Brussel.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing