Begin 2019 met een besparing op je vaste lasten

10-12-2018 (13:50) - Economisch

Nu het eind van 2018 voor de deur staat, kan het verstandig zijn om alvast na te denken over goede voornemens voor 2019. Zo kiest de een voor een paar kilo’s afvallen, terwijl de ander een nieuwe baan wil vinden. En ook besparen op je vaste lasten hoort ook in dit rijtje thuis.


In dit artikel geven we tips om 2019 te beginnen met besparen op je vaste lasten. Vaak blijken er verschillende kostenposten te zijn, waarop relatief eenvoudig bespaard kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor je verzekeringen of de kosten voor je verbruik van energie. Dit zijn dè drie bespaartips voor 2019:


Besparen met een goedkopere energieleverancier 

Een van de mogelijkheden om geld te besparen, is het overstappen op een goedkopere energieleverancier. Met een online energievergelijker is het heel eenvoudig om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Welke gasleverancier biedt jou het meest gunstige aanbod? Mocht je een dubbele meter in huis hebben, dan kan het lonen om leveranciers te vergelijken op basis van hun dag- en nachttarief. Zo kun je grootstroomverbruikers ’s nachts tegen een veel scherper tarief gebruiken. 

 

Let op een dubbele dekking bij verzekeringen 

Naast de mogelijkheid om over te stappen op een andere energieleverancier, kun je ook je verzekeringen nog eens kritisch kunnen bekijken. Mogelijk ben je door aanvullende verzekeringen dubbel gedekt op bepaalde punten. Zo vlak voor het nieuwe jaar heb je nog maar even de tijd om over te stappen op een andere zorgverzekering. Dit moet voor de jaarwisseling geregeld zijn, om in 2019 van een eventuele besparing te kunnen profiteren. Net als een energievergelijker, heb je ook handige vergelijkingstools voor verzekeringen. 


Overweeg een sim-only bundel 

Een derde manier om geld over te houden in 2019, is het gebruik van een sim-only bundel. Het is heel gebruikelijk om bij het verlopen van een lopend abonnement een nieuwe telefoon uit te zoeken. Verstandiger is het echter, om je huidige toestel nog zeker een of twee jaar te behouden. Je kunt deze combineren met een sim-only bundel. Zo betaal je alleen voor het gebruik van belminuten en mobiele data, maar niet voor het aflossen van de telefoon.  

 

Bureaus

Media

Marketing