Blokker Holding verkoopt alles behalve Blokker

16-05-2017 (10:22) - Economisch

Blokker krijgt de volledige aandacht van Blokker Holding. Alle andere ketens van de holding worden verkocht. Uiteindelijk zullen er zo’n 1900 arbeidsplaatsen gaan verdwijnen. 

 
Met de strategiewijziging gaat Blokker Holding zich volledig focussen op het segment huishoud. Het concern noemt het steeds competitiever worden van het speelveld als reden voor de hernieuwde focus. 
 
Deze hernieuwde focus, en het vergroten van de aandacht voor Blokker, betekent concreet dat De Nieuwste Blokker verder wordt uitgerold: er moet een landelijk dekkend netwerk met ruim vierhonderd vernieuwde winkels komen. Tot april 2018 sluit Blokker ongeveer honderd winkels. Er gaat meer aandacht besteed worden aan assortiment, prijsstelling en beschikbaarheid van producten. Bevoorrading vindt plaats vanuit één distributiecentrum in Geldermalsen. Ook in België gaat er een bezem door de keten. Hier verdwijnen negenenzestig winkels. 
 
In de komende maanden zal meer bekend worden gemaakt over wat er gaat gebeuren met het personeel dat slachtoffer wordt van de winkelsluiting van Blokker en Marskramer (dat verder gaat als franchiseformule), de verplaatsing van logistieke activiteiten van Blokker en het afbouwen van het holdingkantoor. Blokker Holding heeft een sociaal plan met de vakorganisaties afgesproken. Het is de bedoeling dat medewerkers van verkochte ketens hun baan behouden. 
 
Casper Meijer, CEO Blokker Holding: ‘We realiseren ons heel goed dat deze aankondiging een grote impact heeft op onze medewerkers. Bij Blokker, Marskramer en op het hoofdkantoor van de holding gaan arbeidsplaatsen verloren. Dit is een ingrijpend besluit voor onze collega’s. Ingrijpende maar noodzakelijke maatregelen die ertoe zullen leiden dat Blokker met een goed assortiment van belang is en blijft voor haar klanten online en in de winkels. En wij zijn ervan overtuigd dat onze andere winkelformules met een nieuwe eigenaar een goede toekomst hebben.’
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing