BUX krijgt investering van $80 miljoen en nieuwe CEO

BUX krijgt investering van $80 miljoen en nieuwe CEO

22-04-2021 (15:59) - Economisch

BUX heeft $80 miljoen opgehaald bij een groep top investeerders om haar ambitie, de nummer één mobiele broker in Europa worden, nog sneller te bereiken. De nieuwe investeringsronde werd geleid door Prosus Ventures en Tencent. Endeit Capital, ABN Amro Ventures, Citius en Optiver namen ook deel aan de ronde. Ook bestaande aandeelhouders HV Capital en Velocity Capital Fintech Ventures deden evenals in vorige ronden weer mee.

Vraag naar BUX Zero
De afgelopen drie maanden zag BUX Zero het totale aangehouden vermogen verdubbelen. Het aantal actieve gebruikers verzesvoudigde gedurende 2020. Lage rentes op spaartegoeden, een afkavelend pensioenstelsel door de vergrijzing, en de flexibilisering van de arbeidsmarkt, zorgen onder de jongere generaties voor een groeiende belangstelling voor beleggen.
 
BUX zal de nieuwe investeringsronde gebruiken om haar internationale positie in de mobiele brokerage verder uit te bouwen. Na een lancering van BUX Zero in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en België in 2020, wordt de internationale uitbreiding in 2021 voortgezet.
 
Nieuwe CEO
Naast de aankondiging van de financieringsronde, benoemt BUX Yorick Naeff als CEO. Yorick Naeff, momenteel COO, was vanaf de start van het bedrijf verantwoordelijk voor alle operationele werkzaamheden.  "BUX is een fantastisch bedrijf met een ontzettend gemotiveerd en professioneel team. Ik voel me oprecht vereerd de CEO rol op me te nemen en samen met deze groep mensen ons marktleiderschap verder uit te bouwen. Het is mijn persoonlijke missie om beleggen voor élke Europeaan toegankelijk te maken op een gebruiksvriendelijke, betaalbare en veilige manier", zegt Yorick Naeff, CEO van BUX.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing