Chargebee haalt ruim €100 miljoen op in serie G-financieringsronde

20-04-2021 (14:00) - Economisch

Chargebee, de marktleider op het gebied van terugkerende facturering en SaaS abonnementenbeheer, heeft in een nieuwe financieringsronde ruim 100 miljoen euro aan nieuw kapitaal opgehaald, mede geleid door nieuwe investeerder Sapphire Ventures en bestaande investeerders Tiger Global en Insight Venture Partners, samen met deelname van bestaande investeerder Steadview Capital.
 
Met het nieuw kapitaal kan Chargebee zijn aanwezigheid globaal uitbreiden en verder bijdragen aan het al bestaande internationale netwerk. Chargebee wordt nu gewaardeerd op € 1,2 miljard, een drievoudige groei in waarde in minder dan zes maanden. Het klantenportfolio is opgebouwd met merken als Okta, Freshworks, Calendly, Study.com en duizenden andere snelgroeiende bedrijven die abonnementsservices bieden.
 
Investeren in langetermijngroei
Naast het genereren van een belangrijke inkomstenbron voor de duizenden bedrijven die abonnementsservices bieden, is de snelle groei van Chargebee verder gestimuleerd door de mogelijkheid snel resultaten te behalen en te investeren in de langetermijngroei van klanten.
 
Jeroen Bos, Co-founder van het Nederlandse pr.co zegt: "Voor ons was de echte game changer dat we eindelijk een nauwkeurig MRR / ARR-nummer konden genereren dat we konden gebruiken om ons bedrijf in de goede richting te sturen. Voor Chargebee waren er altijd twijfels over onze statistieken, maar nu kunnen we de juiste beslissingen nemen op basis van de data van Chargebee."

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing