Consumentenvertrouwen daalt iets

19-05-2017 (10:42) - Economisch

Voor het eerst in bijna een jaar is het consumentenvertrouwen gedaald. Het vertrouwen daalde in mei 3 punten en kwam uit op 23, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 
 
 
Deze maand is het oordeel van consumenten over het economisch klimaat en de koopbereidheid iets verslechterd. Maar het vertrouwen is nog wel altijd hoog vergeleken met het verleden.
 
meer uitgegeven
We hebben in maart wel iets meer uitgegeven dan in maart 2016, blijkt ook uit cijfers van het CBS: de consumentenuitgaven stegen met 1,6 procent. Consumenten gaven vooral meer uit aan kleding, schoenen en spullen voor het huis. Ook werd meer geld besteed aan woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan een kapper of een restaurant. Aan voedings- en genotmiddelen werd net zoveel uitgegeven als een jaar eerder. Verder hebben consumenten in maart minder besteed aan overige goederen. Er werd vooral minder uitgegeven aan gas.

grootste groei
Afgelopen dinsdag kwam het CBS met erg positieve cijfers over de Nederlandse economie. In het eerste kwartaal is de Nederlandse economie met 3,4 procent gegroeid vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de grootste groei sinds 2008.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing