Directie op de werkvloer tijdens Nationale MeewerkWeek

20-06-2019 (10:07) - Economisch

De vijfde Nationale MeewerkWeek vindt plaats van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september. Door heel Nederland gaan directies en managers van verschillende bedrijven een dag(deel) aan de slag op hun eigen werkvloer. Hiermee doen zij unieke inzichten op die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid en werknemerstevredenheid.


Van inpakwerkzaamheden tot administratie en van telefoondienst tot orderverwerking – tijdens de Nationale MeewerkWeek werken directielid en werknemer naast elkaar. Leidinggevenden ervaren zelf of het huidige beleid in de praktijk wel goed werkt. Door deelname aan de Nationale MeewerkWeek stijgt niet alleen de affiniteit met het eigen bedrijf, maar ook de wederzijdse waardering en betrokkenheid met de medewerkers die het dagelijkse werk uitvoeren.


John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur bij CSU (initiatiefnemer van de Nationale MeewerkWeek): 'Bij CSU vinden we het heel belangrijk om in contact te blijven staan met alle medewerkers, zij zijn immers ons kapitaal. Als organisatie sta je altijd open voor ieders input, maar in de dagelijkse praktijk kan dat best een uitdaging zijn. Door mee te lopen op de werkvloer is er tijd en ruimte voor direct contact, iets wat de collega op de werkvloer enorm waardeert.'


contact

De Nationale MeewerkWeek wordt ondersteund door toonaangevende instituten zoals MVO Nederland en Top Employers Institute. Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland legt uit: 'Ik ben ervan overtuigd dat de waarde van medewerkers voor een bedrijf groter is dan alle activa bij elkaar. Door deelname aan initiatieven als de Nationale MeewerkWeek, laten directies zien dat menswaarde binnen de organisatie het meest belangrijk is. Dit leidt tot verbinding van mensen waardoor het hele bedrijf beter wordt.'


Vorig jaar deden onder andere bedrijven als Mercure Hotels, Landal GreenParks en Vendor mee aan de Nationale MeewerkWeek. Deelnemende bedrijven en organisaties krijgen van de organisatie op professionele wijze ondersteuning zodat zij zoveel mogelijk bruikbare inzichten uit de Nationale MeewerkWeek halen. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing