Dit is wat je moet weten als je begint met beleggen

05-08-2021 (17:28) - Economisch

 
Het is geen geheim dat sparen bij een bank niets meer oplevert. En daar komt de komende jaren en misschien wel nooit meer verandering in. Logisch dat steeds meer mensen met spaargeld besluiten om te gaan beleggen in bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, goud of crypto’s. Je hebt vast wel de hosanna verhalen gehoord van beleggers die miljonair zijn geworden omdat ze jaren geleden aandelen Apple, Google of een paar Bitcoins hebben gekocht. De mensen die hun hele hebben en houden zijn verloren hoor je veel minder vaak. Helaas zijn er meer verliezers dan winnaars op de beurs, daarom is het goed om je zorgvuldig in te lezen en voor te laten lichten door beleggingsexperts voor je eraan begint. Zij helpen je met een beleggingsrekening openen en adviseren wat voor jou de beste beleggingsstrategie is. Want als je het goed doet levert het op de lange duur meer op dan welke spaarrekening dan ook. Aandelen kopen tips en andere dingen die je moeten weten over beleggen lees in deze blog. 
 

Beleggen voor beginners

Om te beginnen is het goed om nog even uit te leggen wat beleggen nou precies inhoudt. Eigenlijk is het een manier om je geld te investeren en het zo te laten groeien. Je koopt aandelen van een of meer bedrijven en hoopt dat die na verloop van tijd meer waard worden. Hoewel wordt gezegd dat ‘resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst’, kunnen analisten wel enigszins voorspellen welke aandelen het goed gaan doen in de toekomst. Vooral de aandelen van grote solide multinationals schommelen heel licht en zullen zeker op de lange termijn hoogstwaarschijnlijk enigszins stijgen. 
 

Zo werkt beleggen

Als particulier kun je niet rechtstreeks op de beurs aandelen kopen, hiervoor heb je een broker nodig die dat voor je doet. Je opent dan een online beleggingsrekening bij deze broker en geeft deze opdracht om ergens in te beleggen. Dit kun je heel actief doen door de koersen op de voet te volgen en aandelen te kopen als ze laag staan en te verkopen als ze stijgen. Het ligt voor de hand dat je hier veel tijd in moet steken en enige kennis van beleggen moet hebben. Het risico van een foute beslissing waarmee je geld verliest ligt altijd op de loer. Je kunt er ook voor kiezen om het beleggen aan experts over te laten. In dat geval stel je samen met deze experts een beleggingsprofiel (veilig, gewoon of risicovol) samen en wordt het beleggen voor jou gedaan.


 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing