Eigenaar Stint vraagt faillissement aan

29-10-2018 (10:39) - Economisch

De fabrikant van de Stint vraagt vandaag faillissement aan bij de rechtbank. Eigenaar Edwin Renzen ziet naar eigen zeggen geen uitweg "nu de overheid niet met ons in gesprek wil over hoe we de Stint weer op de weg krijgen", zegt Renzen, tegen RTL Nieuws.

 

Stint Urban Mobility ligt stil sinds de overheid na het fatale ongeluk in Oss besloot dat de elektrische bakfietsen niet meer de weg op mogen. Minister Van Nieuwenhuizen besloot daartoe na verkennend onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), waaruit potentiële veiligheidsrisico's naar voren kwamen. 
 

Volgens Renzen is de Stint wel degelijk veilig. Hij had afgelopen week een laatste gesprek met het ministerie maar dat leidde tot niets. "Het was geen gesprek. Ze gaan wachten op alle onderzoeken. Die tijd hebben wij eenvoudig niet", aldus Renzen. Vrijdagavond is het personeel ingelicht. Er werken zo'n dertig mensen, en bij toeleveringsbedrijven zo'n twintig.
 

Kort geding

Een kinderopvang uit Almere heeft een kort geding aangespannen tegen het ministerie. Volgens de opvang is het besluit om de Stint van de weg te halen in paniek genomen en zijn de gevolgen voor de opvang groot. Er zou onvoldoende rekening gehouden worden met de belangen van opvangorganisaties.
De opvang wil dat het TNO-onderzoek naar de veiligheid van de Stint wordt versneld. De verwachting is dat er pas eind dit jaar duidelijkheid komt. Donderdag doet de rechter uitspraak in de zaak.
Renzen zegt in de Volkskrant dat de uitkomst voor hem geen verschil meer maakt. "Daarvoor is er inmiddels te veel twijfel gezaaid over de betrouwbaarheid en de veiligheid van de Stint."

NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing