Influencers verdienen geld, begrijpt Nederland

10-07-2018 (13:11) - Economisch

Nederland is goed op de hoogte van het verdienmodel van influencers, blijkt uit onderzoek van strategisch influencer marketingbureau XMPLE. Ruim negen op de tien Nederlanders weet dat influencers geld verdienen met content. 


Lukas Foks, Head of XMPLE: “De sleutel tot succes in iedere campagne is de goede match tussen influencer en merk. Influencers werken hard om persoonlijke content te creëren die aansluit op de behoefte van hun volgers. Dat resulteert in blind vertrouwen dat ook commerciële content aansluit op het interessegebied van de influencer en dat hun aanbevelingen daarom oprecht zijn. Zolang dit vertrouwen behouden blijft, hebben volgers volledig begrip voor het verdienmodel van influencers.”

 

verdienen mag

Dat relevante content voor zowel de consument als ten aanzien van de influencer, bijdraagt aan het begrip voor het verdienmodel van influencers, blijkt ook uit het onderzoek. Mensen die begrip hebben voor het verdienmodel geven vaker (+10,7%) aan dat de content aansluit op hun behoefte en geven vaker (+13%) aan influencers oprecht te vinden.

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing