Maatschappelijke impact belangrijkst voor crowdfunding

Maatschappelijke impact belangrijkst voor crowdfunding

04-05-2021 (14:48) - Economisch

Niet winst maar maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bovenaan de wensenlijst van investeerders van crowdfunding. Dat blijkt uit onderzoek van CrowdAboutNow, het crowdfundingsplatform dat ondernemers en investeerders bij elkaar brengt. Het platform onderzocht wat de investeerder van vandaag belangrijk vindt aan de ondernemer van de toekomst.

Of bedrijven succesvol een investering ophalen hangt niet af van het potentiële rendement. Onderzoek van CrowdAboutNow laat zien dat de maatschappelijke bijdrage van een onderneming de belangrijkste reden is voor investeerders om al dan niet te investeren. Mark Laagewaard, oprichter CrowdAboutNow: "We hebben de afgelopen jaren gezien dat ondernemers met een uitgesproken sociale en duurzame missie veel betrokken investeerders aantrekken, wat tot succesvolle campagnes leidt. Wanneer het maatschappelijke belang de boventoon voert, wil de 'crowd' daar maar al te graag onderdeel van zijn."Circulariteit en lokale betrokkenheid

CrowdAboutNow heeft onderzocht welke vormen van maatschappelijk verantwoord ondernemen investeerders het belangrijkst vinden. Er wordt het liefst geïnvesteerd in een project of onderneming dat stappen zet op het gebied van circulariteit en lokaal betrokken is door iets terug te doen voor de buurt. Ook de organisatietransparantie en het gebruik van groene energie wordt door investeerders belangrijk gevonden.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing