Nieuwe branches onder cao fashion sport & lifestyle

07-07-2017 (08:30) - Economisch

Steeds meer medewerkers en werkgevers in de non-food detailhandel vallen onder de cao fashion sport & lifestyle. Per 1 juli haken ook de juweliers- en de parfumeriewinkels aan en treden ca. 11.000 nieuwe deelnemers toe. Vanaf dat moment geldt de cao voor 145.000 medewerkers in de non-food winkelsector.


Over de aansluiting van juweliers en parfumerieën bij cao fashion sport & lifestyle werd onderhandeld met de vakbonden CNV, AVV en De Unie. Deze vakbonden zijn voorstander van een eigentijdse cao met ruimte voor inbreng van medewerkers. Bijvoorbeeld op het gebied van werktijden. Dat aspect spreekt ook de nieuw aangesloten werkgevers en medewerkers erg aan. De laatste cao voor juweliers en parfumerieën liep op 31 maart 2011 af. De cao-afspraken die nu gemaakt zijn, gelden vanaf 1 juli a.s. tot 30 juni 2018.

maatgevend
In september 2016 zochten ook de leden van Tuinbranche Nederland aansluiting bij de cao Fashion Sport & Lifestyle. En per 1 januari 2017 sloten eveneens de wonen-winkels aan. Inmiddels is de cao fashion sport & lifestyle maatgevend voor de arbeidsvoorwaarden van veel medewerkers in de non-food detailhandel.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing