Picnic richt zich op steden rondom Eindhoven en Rotterdam

07-05-2019 (09:25) - Economisch

Picnic bedient voortaan niet alleen de gehele stad Eindhoven, maar wordt vanaf 8 mei ook actief in verschillende plaatsen rondom de stad. De service kan worden uitgebreid nu de websuper in Eindhoven een nieuwe hub heeft gevonden van waaruit de elektrische karretjes uitrijden. Ook de bezorging van Picnic in Rotterdam breidt zich uit als een olievlek. 


Sinds Picnic in mei 2018 in Eindhoven is gestart, is de vraag naar bezorging van boodschappen groot. Waar werd begonnen met 8 elektrische wagentjes en 30 runners, is dat aantal inmiddels gegroeid naar 15 wagentjes en 45 runners. Intussen zijn 13.432 inwoners van Eindhoven klant van Picnic.


Tot nu toe bediende Picnic haar klanten vanuit het distributiecentrum aan de Achtseweg Noord, omdat het moeilijk was een centraal gelegen hub te vinden. Deze is nu gevonden aan de Fuutlaan 12-F. 'We zijn erg blij en opgelucht dat we met deze nieuwe hub vanaf 8 mei een veel groter gebied kunnen bedienen', aldus medeoprichter Michiel Muller. Daarbij gaat het niet alleen om de Lichtstad, maar ook om verscheidene plaatsen eromheen. Onder anderen Geldrop, Nuenen en Waalre kunnen profiteren van de uitbreiding.


steeds meer regio's

Daardoor is Picnic in steeds meer regio's aanwezig. Ook in het gebied rondom Rotterdam breidt de online supermarkt uit. Nadat de online supermarkt eerder al startte in onder meer Schiedam, Capelle aan den IJssel en Ridderkerk, is het nu de beurt aan Spijkenisse. Daar kunnen vanaf eind mei grofweg 32.000 huishoudens de boodschappen laten bezorgen.


Eerder werd al bekend dat de online supermarkt ook de eerste stappen gaat zetten in Overijssel. De elektrische boodschappenwagentjes bezorgen vanaf eind mei de boodschappen gratis in Deventer. Picnic bezorgt bovendien in Amsterdam, Rotterdam, Ede, Veenendaal en Venlo.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing