RAJA Group neemt activiteiten Viking over

16-08-2021 (13:18) - Economisch

RAJA Group, Europees marktleider in de multichannel distributie van benodigdheden en uitrustingen voor bedrijven, kondigt vandaag een overeenkomst aan met de Aurelius investeringsgroep voor de overname van de activiteiten van Viking, inclusief de activiteiten die nog aanwezig zijn in de portefeuille van Office Depot Europe, in zeven Europese landen: Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en België.
 
Viking, een bekend e-commerce merk van Office Depot Europe, is een belangrijke speler op de BtoB-distributiemarkt voor kantoorartikelen en kantoormeubilair. In Europa werken 1500 medewerkers voor Viking dat een omzet van bijna € 500 miljoen heeft. De financiële voorwaarden van het akkoord worden niet openbaar gemaakt.
 
De RAJA Group is aanwezig in 18 Europese landen, heeft 3000 medewerkers, is de Europese marktleider in de distributie van verpakkingsmaterialen en is, sinds de overname in 2019 van de activiteiten van Staples Europa, ook een belangrijke speler op de markt voor kantoorbenodigdheden en kantoormeubelen via JPG, Mondoffice en Kalamazoo, de Franse, Italiaanse en Spaanse specialisten in kantooruitrustingen. Deze aankoop ligt daarmee in lijn met de strategie voor omzetgroei, klantenuitbreiding en diversificatie van het aanbod van de groep en zal het en zal het mogelijk maken de marktpositie en de geografische dekking op deze strategische markten te versterken.
 
“Deze overname is een enorme strategische kans om onze aanwezigheid in Europa te versterken, met name in deze zeven landen, waar we al aanwezig zijn via dochterondernemingen van RAJA. Het zal de aanwezigheid van de groep versterken en een nieuwe impuls geven aan onze ambities op de markt voor kantoorbenodigdheden. Deze overname past perfect in onze strategische visie om een wereldwijde partner te zijn van Europese bedrijven, van kleine start-ups tot grote bedrijven, en zal onze samenwerking met wereldwijd erkende merken versterken”, zegt Danièle KAPEL-MARCOVICI, voorzitter en CEO van de RAJA Group. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing