Rechter keurt schuldverlaging HEMA goed

Rechter keurt schuldverlaging HEMA goed

14-09-2020 (10:42) - Economisch

Marcel Boekhoorn heeft (op dit moment) definitief niets meer te maken met de HEMA. De rechtbank in Amsterdam keurt een aandelentransactie goed, waardoor een groep schuldeisers het voor het zeggen krijgt bij de winkelketen. 
 
De plannen hiervoor werden halverwege juni al gepresenteerd. Onderdeel ervan is dat de schuldenberg van de HEMA ruim wordt gehalveerd van 750 miljoen euro, naar 300 miljoen euro, in ruil voor aandelen van de keten. Daarnaast leent de HEMA nog eens 42 miljoen euro, om de kas extra te spekken.
 
HEMA-topman Tjeerd Jegen laat weten blij te zijn met het nieuws. "We zijn verheugd met de zeer snelle uitspraak van de rechter", aldus Jegen. "Nu het proces kan worden afgerond, kunnen we ons weer volledig richten op het optimaal bedienen van onze klanten, het uitrollen van ons strategisch plan en het verder uitbouwen ons merk."
 
De nieuwe eigenaren van de HEMA hebben al in een eerder stadium aangegeven zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar. Zo liet topman Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker in juli weten serieuze interesse te hebben.
 

Boekhoorn opnieuw in de race

Momenteel doen ook fans van de HEMA een poging om een deel van de winkelketen te bemachtigen. Zij willen door middel van een minderheidsbelang de koers van de winkelketen beïnvloeden en er zo voor zorgen dat HEMA geen speelbal blijft van investeringsmaatschappijen. Ook de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom is in de race en daarin doen voormalig Hema-eigenaar Marcel Boekhoorn en Jumbo-familie Van Eerd mee.
 

 


NU.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing