Transavia stapt in reisdagboektool Travel Diaries

17-10-2019 (16:49) - Economisch

Transavia Ventures, het recent opgerichte investeringsfonds van Transavia, heeft een positie weten te bemachtigen binnen start-up Travel Diaries, een web-applicatie waarin reizigers online een dagboek kunnen ontwerpen, delen en bestellen als gedrukt boek. Naast de kapitaalinjectie van €100.000, waarmee Travel Diaries dit jaar nog een mobiele app laat ontwikkelen, gaan de twee bedrijven een strategische samenwerking aan om elkaar te versterken.


Travel Diaries is de oplossing voor reizigers die op een prettige en laagdrempelige manier hun reizen willen vastleggen én bewaren voor latere momenten. De innovatieve software, waarin je verhalen, foto’s en routekaarten kunt toevoegen in verschillende lay-outs, zorgt ervoor dat je je waant in een écht dagboek op je scherm. Elk hoofdstuk is digitaal te delen als blog en wanneer het online dagboek voltooid is, bestel je het als gedrukt A5-boek met een hard- of softcover. In korte tijd wil de start-up doorgroeien van de huidige 65.000 wereldwijde gebruikers naar de 1 miljoen.

De reisdagboekentool werd opgericht door reisjournalist Veerle Witte, die al vijf jaar de hele wereld rondreist voor titels als National Geographic Traveler. Witte: ‘Met Travel Diaries wilde ik een betere manier ontwikkelen om reisherinneringen vast te leggen. Fotoboekensoftware biedt vaak geen mogelijkheden om te delen, routekaarten toe te voegen of lange, doorlopende teksten te plaatsen. Blogwebsites en -apps bieden niet altijd de mogelijkheid om een geprint boek te bestellen óf geen creatieve vrijheid in de opmaak hiervan. Travel Diaries brengt het beste van deze twee werelden bij elkaar. Nu zijn we klaar voor een professionaliseringsslag, en Transavia Ventures B.V. is precies de partner die we daarvoor zochten.’  


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing