Visa neemt payments portfolio Rambus over

25-06-2019 (14:03) - Economisch

Visa gaat het payments portfolio van Rambus overnemen. De combinatie van Visa's netwerk-tokenization oplossing en de lokale- en account-tokenization technologie van Rambus moet de beveiliging van betalingen wereldwijd verbeteren.


Tokenization is een van de meest effectieve manieren om fraude te verminderen en kaartbetalingen te beveiligen zowel on- als offline. Na de lancering van de Visa Token Service in 2014 heeft Visa de dienst al aanzienlijk opgeschaald; Visa heeft tokenization in 100 markten gelanceerd, waardoor tot 90 procent alle Visa betalingen met tokens beveiligd kunnen worden. Dit verloopt via meer dan 60 wereldwijde afnemers die zich recentelijk hebben aangesloten op het Visa tokenplatform.


TS Anil, SVP, global head of payment products and platforms bij Visa over de overname: 'Aangezien de manier waarop mensen en bedrijven betalen en betaald worden blijft evolueren, zal de toevoeging van de technologie van Rambus ons in staat stellen om meer veiligheid te bieden die verder gaat dan alleen de betaalkaart. Zo kunnen we meer transacties, betalingssystemen en deelnemers te ondersteunen.' 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing