Trust International start duurzaam initiatief Clevergreen

23-06-2021 (12:25) - Lifestyle

Trust International, one-stop-merk voor digitale lifestyle accessoires, heeft grote stappen gezet in haar missie om het dagelijks leven makkelijker te maken met slimme en duurzame oplossingen. Met het Clevergreen initiatief volgt het bedrijf projecten die betrekking hebben op de ecologische impact van de producten, de verpakking en activiteiten.
 
“Met Clevergreen staan we aan het begin van onze duurzame reis”, aldus Allard Boer, CFO van Trust. “We zijn afval en plastic in onze producten en verpakkingen sterk aan het terugdringen, en we maken meer gebruik van materialen van gerecyclede bronnen. We streven daarnaast naar het verbeteren van de herbruikbaarheid en het optimaliseren van onze processen en activiteiten om de CO2 voetafdruk te reduceren.”
 
Trust focust zich op slimme veranderingen die een groen verschil kunnen maken en heeft daarmee al de eerste mijlpaal bereikt. Het bedrijf is overgestapt op online handleidingen voor de meeste producten, door papieren handleidingen uit de verpakkingen te halen. Trust heeft ook de grootte van de verpakkingen teruggebracht, en vervangt en verwijdert verpakkingsmateriaal van plastic. “We zoeken constant naar recyclebare alternatieven ten opzichte van traditionele verpakkingsmethodes en we nemen deel aan audits voor duurzame certificaten zoals FSC en GRS."
 
Om consumenten de gelegenheid te bieden meer duurzame keuzes te maken, introduceert Trust een eco-beoordelingssysteem voor hun verpakkingen en producten. Een beoordeling wordt bijvoorbeeld gebaseerd op het gebruik van FSC gecertificeerd karton of geoptimaliseerde verpakking vrij van plastic, schuim, PVC en polystyreen. De hoogste beoordeling is van toepassing wanneer de verpakking het meest milieuvriendelijk is en het product zelf gemaakt is van gerecyclede materialen.
 

Atlanta laptop bag

Trust kondigt ook de eerste aan van alle aankomende producten gemaakt van gerecyclede materialen: Atlanta laptop bag eco. Een handige en milieuvriendelijke tas gemaakt van 17 PET flessen. Accessoires en persoonlijke eigendommen worden veilig opgeborgen in de extra vakken van de tas terwijl je pendelt tussen je huis en het kantoor tijdens het nieuwe hybride werken tijdperk.