Airbnb komt met luxereizen

25-06-2019 (15:34) - Marketing

Airbnb begon ooit met drie luchtbedden opgeblazen in de woonkamer van Brian en Joe, Airbnb oprichters, in San Francisco. Van luchtbedden breidden ze uit naar logeerkamers en vervolgens naar complete woningen, Airbnb Plus en zelfs boetiekhotels. Vandaag wordt met diezelfde innovatieve benadering hier luxereizen aan toegevoegd.


Airbnb Luxe moet toegang bieden tot unieke en spectaculaire woningen. Hiermee wordt ingespeeld op een type reis waar een toenemende vraag naar is. Zo steeg in 2018 het aantal Airbnb boekingen met een waarde van minstens 1.000 dollar per nacht met meer dan 60 procent.


Airbnb Luxe is gebouwd op de expertise in luxereizen die Airbnb heeft opgedaan bij de overname van Luxury Retreats in 2017. Deze nieuwe boekingsmogelijkheid wordt gelanceerd met meer dan 2.000 zorgvuldig gekozen huizen over de hele wereld, die elk een strikte evaluatie ondergaan op basis van meer dan 300 criteria om te voldoen aan de normen in zowel ontwerp als functie. 


travel consultant

Reizigers kunnen nu bijvoorbeeld overnachten in bekroonde huizen in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, kastelen in Frankrijk en historische villa's in Toscane. 'De hedendaagse luxe reiziger verlangt naar meer dan alleen high-end accommodaties; ze zoeken transformatie en ervaringen waardoor ze zich meer verbonden voelen met elkaar en met hun bestemming', aldus Brian Chesky, Airbnb mede-oprichter, CEO en Head of Community.


Wie een Airbnb Luxe verblijf boekt, kan ook de hulp inschakelen van een travel consultant. Daarbij wordt rekening gehouden met het coördineren van lokale op maat gemaakte ervaringen en activiteiten, en het regelen van een breed scala aan diensten. Van kinderopvang tot privékoks en van massagetherapeuten tot persoonlijke trainingssessies in een eigen privé fitnessruimte.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch