Amsterdam Made heeft er weer drie nieuwe experts bij

31-07-2018 (10:24) - Marketing

Elke twee jaar reikt stichting Amsterdam Made het Amsterdam Made Keurmerk uit en deze keer zijn drie experts van naam en faam toegevoegd. Mevrouw Hamersma, bekend van de recepten uit het Parool en haar kookboekenwinkel, Tess Posthumus, wereldvermaard cocktailshaker en Peter van den Arend, bierexpert.


Marit Timmerman, managing director bij Amsterdam Made: “Door de flinke groei in keurmerkaanmeldingen in verschillende vakgebieden werd het tijd de commissie uit te breiden. Iedereen kan een biertje proeven en vertellen of-ie het lekker vindt, maar een bieroloog weet als geen ander waar hij op moet letten. Met Amsterdam Made laten we zien wat de metropoolregio in huis heeft. Veel bedrijven pretenderen lokaal te vervaardigen, terwijl - een groot deel van - hun productie buiten de regio of landsgrenzen plaatsvindt. Wij proberen onze makers altijd te motiveren om zo duurzaam en lokaal mogelijk te produceren. We willen niet alleen weten waar ze produceren, maar ook bijvoorbeeld wat ze met hun reststromen doen."  


aanmelden

Om het certificaat te ontvangen, moeten Amsterdamse productmakers zich aansluiten bij de Amsterdam Made Community. Vervolgens kunnen zij hun product aanmelden voor het Keurmerk. De Keurmerkcommissie beoordeelt de aanmeldingen op kwaliteit, productielocatie, bedrijfslocatie, creativiteit, innovatie, vakmanschap en mate van duurzaamheid. Vinden zij het product in orde? Dan krijgen de makers het certificaat en kunnen ze het Keurmerk voeren. Eerder kregen onder anderen Lowlander Beer, Damplank, Brandt en Levie, Chocolatemakers en Zeepziederij aan het IJ het Amsterdam Made Keurmerk toegekend.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch