Baker McKenzie viert 10 jaar sponsoring Rijksmuseum

17-02-2017 (10:05) - Marketing

Vrijdag 17 februari opent in het Rijksmuseum de fototentoonstelling Star-Vu. 10 jaar foto-aanwinsten dankzij Baker McKenzie. Het Rijksmuseum en internationaal advocatenkantoor Baker McKenzie vieren met deze ultieme voorbeelden van de moderne fotografie hun 10-jarige samenwerking.


Sinds 2007 steunt Baker McKenzie het Rijksmuseum. Dankzij deze steun kan het museum al tien jaar lang belangrijke en zeldzame topstukken uit de 20ste-eeuwse fotografie aankopen. Internationaal erkende meesters als Man Ray, William Klein, Lisette Model en Saul Leiter deden hun intrede in de collectie, samen met ruim 100 andere toonaangevende stukken. In de verwerving lag de nadruk op de Amerikaanse fotografie, een deel wat nog onvoldoende vertegenwoordigd was in de collectie van het Rijksmuseum.


Ter gelegenheid van de 10-jarige samenwerking toont het Rijksmuseum 31 indrukwekkende voorbeelden van de moderne kunst- en documentaire fotografie. Star-Vu, de naamgevende foto van Steve Fitch (1949) laat een typisch Amerikaanse lichtsculptuur zien: de verlichte gevel van een drive-in theater. Fitch fotografeerde in kleur iets wat tot die tijd nog nooit in beeld was gebracht.


De tentoonstelling Star-Vu. 10 jaar foto-aanwinsten dankzij Baker McKenzie is te zien van 17 februari tot en met 21 mei 2017 in de Photo Gallery van het Rijksmuseum.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch