EURO 2020 ook vertegenwoordigd bij Pride Amsterdam

22-07-2019 (10:38) - Marketing

De organisatie van speelstad Amsterdam vaart 3 augustus tijdens de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam mee met een EURO 2020 boot. Naast de Nederlandse organisatie, bestaande uit Gemeente Amsterdam, KNVB, Johan Cruijff ArenA en Schiphol, is ook de UEFA voor het eerst vertegenwoordigd tijdens de Pride.
 
Op de boot staat een diverse vertegenwoordiging van fans, vrijwilligers, voetballers en de organisatie. Aanwezig zijn onder meer wethouder Simone Kukenheim (sport), journalisten Barbara Barend en Hélène Hendriks en Stichting Roze Voetbal Fanclubs. Met de EURO 2020 boot wil de organisatie de boodschap uitdragen dat iedereen zich welkom en veilig voelt, en dat iedereen de vrijheid voelt om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, ook tijdens het EK voetbal voor mannen volgend jaar. 
 
EURO 2020 vindt volgend jaar juni plaats in twaalf Europese steden, waaronder Amsterdam. In de Johan Cruijff ArenA vinden drie groepswedstrijden van Poule C en een achtste finale plaats. EURO 2020 is daarmee één van de grootste aankomende sporttoernooien in ons land.
 
Wethouder Simone Kukenheim (sport) organiseerde eerder een gesprek in de ambtswoning over inclusiviteit binnen de sport en ziet de aanwezigheid van de UEFA als een belangrijke stap. 'Sport is bij uitstek geschikt om te verbinden, door alle lagen van de bevolking heen. Kijk maar naar hoeveel Nederlanders naar onze OranjeLeeuwinnen hebben gekeken. Sport heeft daarmee een enorme potentie, maar is nog niet inclusief genoeg. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, bij het turnen, bij hockey, maar zeker en juist ook bij een volkssport als voetbal. Daarmee ben ik er enorm trots op dat de Europese voetbalfederatie UEFA zich nu uitspreekt en meevaart met de Amsterdamse Pride.'
 

EURO 2020

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020, heeft de UEFA gekozen voor een bijzondere opzet: een evenement dat in maar liefst twaalf verschillende landen wordt gehouden. De 24 gekwalificeerde landen spelen in maar liefst twaalf verschillende Europese steden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.  Tot vorige week kon men zich registreren voor de algemene kaartverkoop. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert, dan gaan eind dit jaar de tickets voor de Oranje ClubCardhouders in de verkoop via de KNVB.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch