Gerechtshof geeft Picnic alsnog gelijk in zaak Max Verstappen

Gerechtshof geeft Picnic alsnog gelijk in zaak Max Verstappen

02-06-2020 (16:52) - Marketing

Het gerechtshof in Amsterdam heeft Picnic in het gelijk gesteld in het hoger beroep in de rechtszaak die Max Verstappen tegen de online supermarkt had aangespannen. De wegsuper had een parodie gemaakt waarin Verstappen in een elektrisch wagentje van Picnic rondrijdt en boodschappen bezorgd. Dit tot ongenoegen van het management van Verstappen.
 
Eerder werd Picnic veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 150.000 euro; die is nu van de baan. Het hof stelt in het ‘Picnic-arrest’ vast dat het filmpje overduidelijk een parodie is en daarom geen schending is van het portretrecht van Verstappen. Een grapje moet kunnen, is de strekking van het arrest. De vrijheid van meningsuiting gaat voor het belang van Verstappen om zich tegen dit soort parodiërende filmpjes te verzetten. Ook is niet aangetoond dat hij schade heeft geleden. 
 
Michiel Muller, een van de oprichters van Picnic, is tevreden met het Picnic-arrest. Picnic was vorig jaar in hoger beroep gegaan omdat het bedrijf het niet eens was met het vonnis in deze zaak. ‘We zijn heel blij dat het hof het met ons eens is. Het was als grap bedoeld en gelukkig ziet de hoogste rechter dat nu ook zo’. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch