Grolsch en Kornuit komen met herbruikbare draagtrays

28-05-2019 (12:28) - Marketing

Grolsch en Kornuit starten met het gebruik van herbruikbare draagtrays op festivals. De herbruikbare draagtrays zijn gemaakt van gerecycled plastic en gaan de huidige kartonnen trays vervangen. Organisatoren van festivals krijgen de herbruikbare draagtrays in bruikleen.


De bierbrouwer regelt de levering van de trays, de logistiek, reiniging en opslag. De trays worden vervolgens middels een statiegeldsysteem via de festivalbars uitgegeven en naderhand weer ingenomen. Grolsch en Kornuit willen hiermee een bijdrage leveren aan het reduceren van de hoeveelheid afval op festivals, aan een schoner festivalterrein en het verder verbeteren van de festivalervaring van de bezoeker.


Vorig jaar is het biermerk al gestart met de inzet van circulaire drinkbekers op festivals. De inzet van de draagtrays start tijdens Mañana Mañana in het weekend van 15 en 16 juni aanstaande. Daarna volgt de Zwarte Cross en vanaf 1 augustus zijn deze nieuwe draagtrays voor alle Grolsch en Kornuit festivals beschikbaar.


afvalberg verkleinen

Ronnie Degen, mede-eigenaar Feestfabriek: 'Zowel Mañana Mañana als de Zwarte Cross zetten zich ook dit jaar weer maximaal in op het gebied van duurzaamheid, onder meer door de afvalberg van het festival zo klein mogelijk te houden en zoveel mogelijk afval te recyclen. Samen met onze leveranciers proberen we ieder jaar nieuwe stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De herbruikbare draagtrays sluiten hier naadloos op aan en passen goed bij het karakter en de doelen van onze festivals.'


Koert van 't Hof
, Corporate Affairs Director Grolsch: 'Duurzaam en verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van werken. Via de meest uiteenlopende projecten brengen we dit in de praktijk. Zo ondersteunen we de Plastic Promise campagne ‘Never Give Up On Your Cup’. Het doel van deze campagne is om alle festivalbezoekers in Nederland aan te sporen plastic drinkbekers, flessen en nu dus ook draagtrays terug te brengen naar de bar of het inleverpunt zodat deze opnieuw gebruikt of gerecycled kunnen worden.'


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch