Hero Cassis viert jubileum met campagne en nieuwe frisdranken

17-05-2018 (15:05) - Marketing

Hero Cassis bestaat 80 jaar en viert dat met de nieuwe campagne ‘Hero Cassis, Da’s pas Cassis!’ Na lange tijd van stilte was de frisdrank toe aan verjonging en schakelde hiervoor reclamebureau Don’t Say Nothing in. Het merk introduceert naast de campagne ook een aantal nieuwe frisdrankconcepten.  
 

Als je aan mensen vraagt waar ze Hero Cassis van kennen, komt er vaak een nostalgische herinnering naar boven. Jong en oud associëren het drankje met iets wat ze vroeger bij oma kregen of thuis gezellig op de bank dronken. De nieuwe campagne van Hero Cassis maakt slim gebruik van dit inzicht, maar geeft hier tegelijkertijd een moderne twist aan waardoor het merk in het hier en nu staat. 
 

niet voor de dorst

Robin Wallaart, managing director van Don’t Say Nothing: “Hero Cassis drink je niet voor de dorst, maar voor de smaak! De meeste frisdranken positioneren op verfrissing, wij gingen juist uit van die geweldige smaakbeleving en maakten dat visueel. De campagne moest niet alleen creatief zijn, effectiviteit is minstens net zo belangrijk. Daarom waren onder andere de regels voor merkgroei van Byron Sharp leidend in de strategie. 
 

smaak rollercoaster

Hero Cassis wil met deze campagne haar 80-jarige klassieker verjongen en klaar voor de toekomst maken. Ralf Wijnveldt, Marketing Manager Fruit bij Hero Benelux: “Onze Cassis dankt haar unieke, rijke smaak aan het feit dat we een gedeelte van de Zeeuwse zwarte bessen fermenteren. Onze unieke smaak maakt dat er maar één echte Cassis is, en dat is Hero Cassis. Deze punten wilden we terug laten komen in de commercial zonder dat het een overdaad aan informatie werd. Uiteindelijk is er een opvallende commercial ontstaan waarin we de kijker meenemen in deze smaak rollercoaster."
 

nieuwe Hero frisdranken

Naast het nieuw gelanceerde THE PREMIUM Cassis breidt Hero haar assortiment verder uit met Hero Fruit & Ice Tea. Deze nieuwe lijn is verkrijgbaar in de smaken ‘zwarte bes, druif en vlierbessen’ en ‘appel, citroen en gember’. Later dit jaar introduceert Hero nog een nieuwe verrassende frisdrankenlijn in drie fruitige varianten op de Nederlandse markt. De nieuwe frisdranken bevatten net als Hero Cassis gefermenteerd fruit en hebben allemaal een variant waar de Zeeuwse zwarte bes te proeven is. 
 

credits

Opdrachtgever Hero Benelux
Verantwoordelijk bij klant: Ralf Wijnveldt, Claudia Pieper & Loes van Aubel
 
Bureau: Don’t Say Nothing
Account: Arlette Haak
Strategie: Robin Wallaart & Carlijn van Wulfften Palthe
Creatie: Daan Koops & Desmond Lissone
 
Productiemaatschappij: Smarthouse Films
Regisseur: Tom Rijpert
Executive Producer: Danielle Guirguis
Producer: Noor van Geloven
Production Manager: Anouk Scheffens
DOP: Tim Kerbosch
Casting: Sjouer Casting
Production Design: Ben Zuydwijk
Styling/make up: Geen Bluf
Offline / Editor: Daniel Falkenhagen Corte Real
Grading : Tim van Paassen
Online / Editor: The Compound
Geluidsstudio: REC Sound / Melcher Meijermans
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch