Jeroen Hubert ruilt IKEA in voor Accell Group

11-03-2018 (20:00) - Marketing

Jeroen Hubert, sinds 2016 Global Marketing Communication Manager bij de IKEA Group en sinds vorig jaar voorzitter van de SAN Stichting Adverteersjury Nederland, heeft zijn post bij het woonwarenhuis alweer omgeruild voor de functie van  Chief Commercial Officer bij fietsenfabrikant Accell Group.


Sparta en Batavus

Accell Group heeft een lastig jaar achter de rug en gooit het roer om, zo berichtte De Telegraaf afelopen vrijdag. De maker van onder meer Sparta- en Batavus-fietsen liet eerder weten problemen te hebben op de Amerikaanse markt en gaf daarvoor een winstalarm af.


winstdaling van  68 procent

De nettowinst daalde met 68 procent naar 10,5 miljoen euro. Onder meer doordat een samenwerking met een Amerikaanse winkelketen spaak liep moesten veel voorraden tegen kortingen van de hand worden gedaan. De verkopen stegen met 2 procent tot een kleine 1,1 miljard euro. Het bedrijf uit Heerenveen wil de omzet de komende vijf jaar naar 1,5 miljard euro tillen. Daarvoor wordt de organisatie van het bedrijf versimpeld en komt de nadruk meer te liggen op zes kernregio's.


opmerkelijk

Voordat Hubert in 2014 aan de slag ging bij IKEA, was hij werkzaam bij onder andere FrieslandCampina, PepsiCo en Wehkamp.nl. De huidige stap van Hubert nar de fietsenfabrinat uit Heerenveen mag opmerkelijk worden genoemd. Wie de post van Jeroen Hubert bij IKEA gaat overnemen is nog niet bekend.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch