ManpowerGroup officieel partner van Workplace Pride

ManpowerGroup officieel partner van Workplace Pride

27-06-2019 (12:38) - Marketing

HR-specialist ManpowerGroup heeft zich aangesloten bij de Workplace Pride Foundation. Dit internationale samenwerkingsverband, gevestigd in Amsterdam, maakt zich sterk voor een betere integratie van de LGTBI-gemeenschap in het bedrijfsleven. Het partnerschap dat inmiddels dertien jaar bestaat, telt wereldwijd zeventig deelnemende organisaties.
 
“We zijn enorm blij om ManpowerGroup te mogen verwelkomen als onze nieuwste partner in de strijd voor meer inclusie van LGTBI-personen op de werkvloer”, zegt David Pollard van Workplace Pride Foundation. “Als een van de grootste HR-dienstverleners ter wereld kan ManpowerGroup grote impact maken in deze kwestie. We kijken ernaar uit om samen met hen – en de rest van onze partners– te zorgen voor duurzame progressie op het gebied van LGTBI-inclusie.” 
 

Inclusiviteit

Met de toetreding tot het partnership geeft ManpowerGroup verdere invulling aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De HR-specialist draagt hiermee direct bij aan de doelen: Gendergelijkheid (ontwikkelingsdoel vijf) en Ongelijkheid Verminderen (ontwikkelingsdoel tien). “Als onderdeel van deze samenwerking willen we intern een Inclusive Community opzetten”, zegt Jeffrey van Meerkerk, Director Strategic Relations en Sustainability bij ManpowerGroup. Uit recent onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau is gebleken dat in Nederland ongeveer een kwart van de LGTBI-personen op werk niet durft uit te komen voor zijn of haar geaardheid. Van Meerkerk: “Ondanks dat iedereen in ons land al decennia voor zijn of haar geaardheid kan uitkomen, hoeft dit niet te zeggen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Een gebrek aan kennis lijdt al snel tot vooroordelen. Door mensen met verschillende achtergronden kennis te laten maken met alle soorten geaardheid, zorgen we voor meer onderling begrip en nemen we zoveel mogelijk vooroordelen weg. Op deze manier kan iedereen zichzelf zijn, ook op het werk.” 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch