Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

Messi tech-ambassadeur voor blinden en slechtzienden

10-09-2020 (09:34) - Marketing

Lionel Messi is de nieuwe ambassadeur van OrCam Technologies. Hij gaat zich inzetten voor het verbeteren van de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van blinden en slechtzienden met behulp van technologie gebaseerd op Artificial Intelligence.
 
De wereldberoemde voetbalinternational is aanvoeder van het OrCam Dreamteam. In die hoedanigheid zal hij de komende tijd OrCam MyEye’s schenken aan blinde en slechtziende mensen. De Orcam MyEye is een draadloze, lichtgewicht wearable ter grootte van een vinger die je met een magneetje op het brilmontuur van de drager klikt. Het apparaatje leest met behulp van Artificial Intelligence technologie realtime gedrukte en digitale tekst voor. Kranten, boeken, computer- en smartphoneschermen, restaurantmenu's, etiketten op supermarktproducten of straatnaamborden worden direct toegankelijk. Daarnaast kan de OrCam MyEye gezichten, consumentenproducten, kleuren en bankbiljetten herkennen.
 
Messi ontmoette de eerste leden van het team vlak voordat de coronapandemie. Messi: ‘Het was echt inspirerend om de leden van het wereldwijde OrCam Dreamteam te ontmoeten. Met behulp van de OrCam MyEye herkenden de blinden en slechtzienden mij als Messi. Echt heel bijzonder om mee te maken! Het is duidelijk dat de OrCam MyEye een apparaatje is dat in staat is om de levens van blinden en slechtzienden te veranderen en ervoor te zorgen dat zij weer meer zelfstandig en onafhankelijk kunnen zijn.’

In Nederland is de slechtziende Maaike Bennink, skislalomster met paralympische ambitie, lid van het OrCam Dreamteam van Messi. Vanuit die rol zal zij de komende tijd uit naam van Messi diverse OrCams’ aan blinde en slechtziende mensen in Nederland uitdelen.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch