Nissan op zoek naar allersnelste Gran Turismo-gamers

21-06-2018 (10:11) - Marketing

Nissan is op zoek naar een nieuwe generatie supersnelle PlayStation-gamers. Er is daarvoor een nieuwe racecompetitie gestart waarin duizenden gamers de kans krijgen om online deel te nemen aan een officieel FIA-kampioenschap.


Michael Carcamo, global motorsport director bij Nissan: 'We hebben met de Nissan GT Academy bewezen dat we dankzij games de beste coureurs kunnen selecteren voor races op het asfalt. ‘Zij gingen rechtstreeks van hun luie stoel naar de cockpit en groeiden uit tot succesvolle racers zonder eerdere ervaring op het circuit.’

 

winnen

Europa’s snelste Nissan-racer in het Gran Turismo Manufacturers Series Championship wint een reis naar Japan. Ook de winnaars van Noord- en Zuid-Amerika en van Azië winnen deze trip. Want daar spelen ze ook op de wereldwijde finale en krijgen ze elk een Nissan/GT Academy coach toegewezen die hen begeleidt.

Alle Gran Turismo gamers die een Nissan kiezen in de FIA Manufacturers Series doen daarnaast automatisch mee aan de Nissan GT Sport Cup. De twaalf beste rijders van juni, van juli en van augustus worden uitgenodigd voor een bezoek aan de finalerace van de Blancpain GT Series Endurance Cup die in september in Barcelona wordt gereden. Daarnaast wint de beste rijder van elke maand een cursus in het Nissan Training Camp op het circuit van Silverstone. Daar leren ze de fijne kneepjes van het racen van Nissan-instructeurs.

 

officieel

Het GT Sport-kampioenschap is de eerste online racewedstrijd die is goedgekeurd door de Federation Internationale de l'Automobile (FIA), de internationale autosportorganisatie. Deze stap komt tien jaar na de start van de Nissan PlayStation GT Academy, waarbij gamers de kans kregen uit te groeien tot coureur van een Nissan-wedstrijdauto op professioneel niveau.


 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch