Ook Kia Motors stapt in initiatief snellaadstations

10-09-2019 (09:00) - Marketing

Ook Kia Motors investeert als onderdeel van Hyundai Motor Group in IONITY, een internationaal samenwerkingsverband van autofabrikanten, en zal een hoofdrol spelen bij de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrisch aangedreven auto’s (EV’s). 
 
De joint venture IONITY is in 2017 opgericht door BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group met Porsche AG. Sindsdien is het oplaadnetwerk uitgegroeid tot bijna 140 snellaadstations in Europa, met nog eens vijftig in aanbouw. Het systeem van IONITY kenmerkt zich door laadvermogen én de toepassing van de universele oplaadstandaard CCS (Combined Charging System), zodat vrijwel alle EV’s zijn aan te sluiten op de snelladers van IONITY.
 
Het besluit om tot het samenwerkingsverband toe te treden biedt de berijders van elektrische Kia-modellen in Europa diverse voordelen. Vanaf 2021 worden de elektrische auto’s van Kia namelijk gefaseerd voorzien van oplaadsystemen van 800 volt, zodat berijders optimaal kunnen profiteren van het laadvermogen van IONITY dat 350 kW bedraagt. Klanten kunnen dan optimaal gebruikmaken van IONITY’s snellaadstations wat het reizen over lange afstanden makkelijker maakt.
 
IONITY breidt zijn netwerk van snelladers uit tot vierhonderd in 2020, zodat langs de belangrijkste Europese snelwegen gemiddeld elke 120 kilometer een IONITY-snellaadstation te vinden zal zijn. De dekking van de Europese markt en de merkneutrale benadering moeten de aantrekkingskracht en de bereikbaarheid van elektrisch aangedreven auto’s vergroten, zowel voor huidige als toekomstige EV-rijders.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch