Sinterklaas geeft op pakjesavond vooral dobbel-, kaart- en bordspellen

Sinterklaas geeft op pakjesavond vooral dobbel-, kaart- en bordspellen

01-12-2021 (14:16) - Marketing

Aanstaande zondag is het pakjesavond. Uit de verkoopdata van bol.com blijkt dat Sinterklaas dit jaar vooral spelletjes, Pokémon artikelen en LEGO cadeau geeft. Kleine kaart- en dobbelspelletjes, zoals Qwixx en Exploding Kittens, staan bovenaan de lijst met het meest verkochte speelgoed van het online warenhuis. Ook bordspellen, zoals Codenames en Ticket to Ride, worden veel gekozen. Onverminderd populair is het bouwspeelgoed van LEGO, zowel bij kinderen als volwassenen.

Het feit dat we door de impact van corona veel thuis zijn geweest, blijft net als in 2020 zichtbaar in de populariteit van speelgoed. Naast de grote stijging in de verkoop van spellen, worden ook puzzels en knutselartikelen voor zowel kinderen als volwassenen veel verkocht. Ook producten gebaseerd op films staan hoog in de bestsellerlijst. Vooral Spiderman, Peppa Big en Paw Patrol worden veel door Sinterklaas cadeau gedaan.

Dat Pokémon items en op films geïnspireerde artikelen dit jaar tot het best verkochte speelgoed bij bol.com zouden horen, voorspelde de webwinkel al tijdens de lancering van Het Grote Speelgoedboek. ‘Pokémon waanzin’ en ‘movie mania’ waren tijdens de presentatie van de trends voor de verlanglijstjes van 2021 twee van de voorspellingen. Hier zijn andere trends te vinden.


Top 5 Sinterklaascadeaus bij bol.com

1. Kleine kaart- en dobbelspellen, zoals Qwixx, Exploding Kittens en Beverbende
2. Pokémon kaarten
3. Bordspellen, zoals Ticket to Ride, Spookslot en Codenames
4. LEGO
5. Knutselspullen, zoals Aquabeads, luxe potloden en stiften

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch