SodaStream lanceert oplossing om plastic afval uit zee te halen

09-10-2018 (11:13) - Marketing

De CEO van SodaStream, Daniël Birnbaum ruimt de Caribische Zee en Roatan-kust op samen met 300 SodaStream-managers, lokale jeugd en milieuorganisaties. Dat doen ze met de 'Holy Turtle'.


De Holy Turtle is een door SodaStream gebouwd systeem en werd deze week voor het eerst getest voor de kust van Honduras. De Holy Turtle is een 300 meter lange installatie die voorzichtig wordt voortgetrokken door twee zeeschepen langs kilometers open water. Het apparaat is op ontworpen om drijvend afval tegen te houden, terwijl de grote gaten ervoor zorgen dat zeedieren beschermd blijven. Bij de test was een delegatie aanwezig bestaande 150 leidinggevenden van SodaStream uit 45 landen, internationale milieudeskundigen, de ngo Plastic Soup Foundation, honderden kinderen van zeven verschillende lokale scholen en lokale Hondurese overheidsvertegenwoordigers.

 

doen wat je kan

CEO van SodaStream, Daniel Birnbaum: “Natuurlijk kunnen we niet alle plastic afval ter wereld opruimen, maar we moeten allemaal doen wat we kunnen. En het belangrijkste is dat we ons engageren om het gebruik van wegwerpplastic te stoppen.”

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch