Adam Curry wint Marconi Oeuvre Award

30-12-2017 (09:47) - Media

De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Adam Curry. Via Skype werd hij vanavond in RTL Boulevard verrast door Jeroen van Inkel met dit nieuws. Curry ontvangt de award omdat hij niet alleen met Curry & Van Inkel een legendarisch programma heeft neergezet dat de inspiratie bleek voor vele navolgers, zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op online gebied hebben van hem met recht de grote voorganger van social radio gemaakt.


Ook is bekeng gemaakt t wie de genomineerden zijn voor de Marconi Awards in de categorie Aanstormend talent en Zender. Op donderdag 25 januari worden de Marconi Awards uitgereikt tijdens het RadioGala. 


De jury: "Waar DJ’s anno 2017 niet meer zonder social media kunnen naast de oude vertrouwde zendmast, is dit voor Adam Curry als eerste een tweede natuur geweest. Zijn uitvinding podcasting is anno nu het toverwoord voor de toekomst van radio, waarin on demand audio in rap tempo van levensbelang zal zijn naast het oude lineaire signaal. Op zowel traditionele radiozenders op vrijdagavonden, alsmede op miljarden audiodevices wereldwijd is Adam’s legacy overduidelijk aanwezig. Dat, en voor het ons leren van de juiste uitspraak van Madonna, is de Marconi Oeuvre Award meer dan terecht voor Adam Curry"


De genomineerden voor de Marconi Award Aanstormend talent zijn:

Bas Menting (Radio 538)
Joost Swinkels (Qmusic)
Rob Janssen (3FM, AVROTROS)


In de categorie Zender zijn genomineerd voor een Marconi Award:

NPO Radio 2
Radio 10
SLAM!


Naast de Oeuvre Award en die in de categorie Aanstormend talent en Zender beslist deze jury ook over de award in categorie Impact. Deze vier vakjuryprijzen worden gecombineerd met drie publieksprijzen. Het publiek kan tot 11 januari laten weten welk radioprogramma, welke radiovrouw en welke radioman favoriet zijn. Stemmen kan via www.avrotros.nl/radioring


Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012), Peter van Bruggen (2013), Edwin Evers (2014), Ruud de Wild (2015) en Tineke de Nooij (2016).

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch