Brabants Dagblad proost op 250e verjaardag

Brabants Dagblad proost op 250e verjaardag

01-07-2021 (15:36) - Media

Het Brabants Dagblad wordt vrijdag 2 juli 250 jaar oud. En zoals het een Brabants bedrijf betaamt, laat de krant dit niet zomaar voorbij gaan. Dit najaar verschijnt er een boek en een speciale theatershow. Ook heeft de krant een eigen biertje laten ontwikkelen, om samen - maar op afstand - met Brabantse lezers, bezorgers én collega's te proosten op 250 jaar het BD. De krant is daarmee één van de oudste kranten van Nederland.
 
De vroegste voorganger, van wat we nu kennen als het Brabants Dagblad, kwam op 2 juli 1771 van 'de pers' als 's Hertogenbossche Dingsdagse en Vrydagse Courant. Door de eeuwen heen veranderde de krant van vorm en naam, er werden kranten samengevoegd en sinds 1959 is de krant als Brabants Dagblad verdergegaan.
 

Samen proosten met lokaal BD250-bier

Talloze lezers stuurden afgelopen weken hun persoonlijke ervaringen in naar de lezerspagina van de krant. En omdat het vooral aan lezers te danken is dat er een BD verschijnt, werd samen met de lokale bierbrouwer Kraftbier een BD250-biertje gebrouwen, dat door speciale proost-ploegen werd rondgebracht. Het Proost-bier is ook via de site van de brouwerij te bestellen, voor de lezers met korting. "Op onze redacteuren en verslaggevers. Op onze drukkers en bezorgers. Op Broabant. Op jou, als trouwe lezer! Proost!", staat er op de site van de brouwerij te lezen.
 
Ter gelegenheid van het jubileum verschijnt komend najaar bij uitgeverij Wbooks een boek over de geschiedenis van het BD, geschreven door John van Zuijlen.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch