BSR Agency koopt historisch voetbalarchief Pics United

BSR Agency koopt historisch voetbalarchief Pics United

26-03-2020 (11:33) - Media

BSR Agency neemt het volledige archief van Pics United per direct over. Dit archief bevat bijna 50 jaar aan unieke historische voetbalfoto’s. Met de aankoop creëert BSR Agency een van de meest complete en omvangrijke voetbalcollecties van Nederland. 
 
Onderdeel van de overname is ook het archief van Cor Mooij, met bijzondere content uit de periode dat hij als huisfotograaf werkzaam was voor AZ ’67 en de fotografie gemaakt tijdens diverse EK’s en WK’s waaronder 1974, 1978 en 1988.
 

Per 1 april beschikbaar

BSR Agency maakt het volledige digitale archief per 1 april aanstaande beschikbaar voor professionele beeldgebruikers. De komende maansden wordt ook het analoge deel van de collectie gedigitaliseerd. BSR Agency is momenteel in gesprek met belanghebbenden om specifieke delen van het Pics United archief gedurende de ‘sportarme’ maanden sneller voor de consument beschikbaar te maken.

‘Pics United is al vele jaren een begrip over de hele wereld en daar ben ik trots op!’, laat Bob van den Cruijsem van Pics United weten. ‘De kernwaarden waar wij altijd voor hebben gestaan herken ik in BSR Agency. Daarom zijn zij de juiste partij waar het historisch archief maximaal tot zijn recht komt, zodat de naam Pics United voortleeft.’ 
 

'Grote toegevoegde waarde'

'Nadat wij in de afgelopen twee jaar diverse collecties op gebied van entertainment en royalty hebben aangekocht, is de overname van dit voetbalarchief van grote toegevoegde waarde voor de strategische positie van BSR Agency in de contentmarkt. Wij zijn onder de indruk van de kwaliteit van dit unieke archief. Het biedt ons de mogelijkheid jaren aan productiecapaciteit met terugwerkende kracht te integreren in ons aanbod en vanuit dat fundament die capaciteit op andere vlakken versneld en verzwaard in te zetten', aldus algemeen directeur Sven Hoogerhuis van BSR Agency.
 
Foto: Cor Mooij / Pics United / BSR Agency

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch