De Persgroep en EndemolShine Nederland sluiten partnership voor digitale videocontent

23-04-2018 (09:43) - Media

De Persgroep Nederland en EndemolShine Nederland gaan een langdurige samenwerking aan rondom hun wederzijdse online videostrategie. Beide bedrijven slaan de handen ineen en gaan naast nieuwe formats ook meer dan 3.000 uur aan bestaande videocontent via de verschillende Persgroep-platformen delen. De focus in de samenwerking komt te liggen op de domeinen reizen, eten & koken, comedy en entertainment.


Enerzijds biedt de samenwerking de bezoekers van nieuwssites bekende succestitels van EndemolShine anderzijds verzorgen de bedrijven de productie en distributie van innovatieve premium formats en worden voor adverteerders tailor-made programma’s ontwikkeld, die tevens on demand worden uitgezonden via de platformen van De Persgroep. Op dit moment is de eerste productie, die is voortgevloeid uit deze samenwerking, in ontwikkeling.


fraaie combinatie

“Videocontent wordt steeds belangrijker. Om succesvol te kunnen concurreren met andere platformen is deze samenwerking met EndemolShine Nederland zeker belangrijk. Zij hebben veel expertise op het gebied van videocontent, wij veel op videodistributie. Een fraaie combinatie dus. Ook vanuit adverteerders krijgen we steeds meer vraag naar premium branded content, hierbij is samen vaak optrekken ook effectief.", zegt Erik Roddenhof, CEO De Persgroep Nederland


Boudewijn Beusmans, co-CEO EndemolShine Nederland: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Het partnership met De Persgroep Nederland past uitstekend bij onze strategie om gezamenlijk met partners nieuwe premium content te ontwikkelen voor online platformen en tegelijkertijd kunnen wij uit ons omvangrijke archief een breed en divers aanbod van bestaande titels aanleveren.”

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch