Livestream Vrienden van Amstel Live bekeken door 1,7 miljoen mensen

Livestream Vrienden van Amstel Live bekeken door 1,7 miljoen mensen

17-01-2021 (19:15) - Media

Zo'n 1,7 miljoen mensen hebben zaterdagavond met volle teugen genoten van de allergrootste online kroeg van Nederland. Gisteravond openden De Vrienden van Amstel LIVE voor het eerst in het 23-jarig bestaan digitaal de deuren.
 
Machiel Hofman van producent Tribe Company: "Vlak voor aanvang was het nog even spannend of de livestream het aantal bezoekers aan zou kunnen doordat op het laatste moment nog zo'n 100.000 mensen een ticket wilden bemachtigen. De animo bleek veel groter dan vooraf werd gedacht, de capaciteit werd kort voor aanvang daarom nog even flink opgeschroefd. Om half acht stond er al een lange rij voor de virtuele deur; vanaf 19.30 uur stroomde de grootste online kroeg vol met 500 mensen per seconde."
 
650.000 mensen hadden via de Amstelsite een gratis kaartje op zak. In totaal liep dat bij aanvang van de show nog flink op tot 750.000, op verschillende apparaten zoals TV's, smartphones en tablets werd ingelogd. Uitgegaan van een gemiddelde van 2,3 per huishouden hebben er naar schatting zo'n 1,7 miljoen mensen naar de show gekeken. In binnen- én buitenland want er is vanuit 100 landen ingelogd. Ook opvallend is de kijkduur, door het overgrote deel is De Vrienden van Amstel LIVE vanaf het begin tot aan sluitingstijd gekeken.
 

Editie 2022

Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 mensen De Vrienden van Amstel LIVE in Rotterdam Ahoy. Kaarten voor de reguliere shows van 2021 zijn inmiddels omgezet naar de nieuwe reeks die in januari 2022 zal plaatsvinden. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch