Recente Twitter hack ging mogelijk om privé data

24-07-2020 (15:34) - Media

De grootste hack in de geschiedenis van Twitter, waarbij geverifieerde accounts van Joe Biden, Elon Musk, Kanye West, Apple en Bill Gates werden overgenomen, ging mogelijk niet alleen om het buitmaken van wat cryptomunten. Twitter laat na uitgebreid onderzoek weten dat de hackers toegang hadden tot de privé berichten van minstens 36 accounts. Hier zit vermoedelijk ook Geert Wilders tussen, wiens account volledig veranderd werd en waarschijnlijk konden ook alle privé berichten gelezen worden.
 
De informatie uit privé berichten van grote bedrijven of bekende mensen kan mogelijk veel meer waard zijn dan de buit. Ook hadden de hackers toegang tot de gekoppelde e-mailadressen, telefoonnummers en andere ingevulde informatie. De criminelen achter de hack hebben bijna 120,000 dollar buit weten te maken en proberen dit nu via speciale diensten weg te sluizen. De buit is relatief laag vergeleken met het bereik van alle gehackte accounts.
 
Twitter is nog steeds aan het onderzoeken of er meer accounts betrokken zijn. De criminelen zijn nog niet opgepakt.
 

Bitcoin is niet anoniem

De criminelen vroegen door middel van giveaways om Bitcoin en zouden dit zogenaamd verdubbelen. Hierbij probeerden ze gebruik te maken van het vertrouwen die de geverifieerde accounts wekken. Wanneer het slachtoffer Bitcoin verstuurde, kreeg hij uiteraard niets terug. Veel media zetten hierdoor Bitcoin weer in een negatief daglicht, terwijl dit uiteraard niets met Bitcoin te maken heeft.
 
Het is goed om te weten dat Bitcoin niet anoniem is en dat alle transacties gevolgd kunnen worden op de blockchain. Er kan dus exact gezien worden waar de Bitcoin op dit moment is en crypto bedrijven kunnen actie ondernemen wanneer Bitcoin die op de zwarte lijst staan op hun platform terecht komt. Op die manier kan actief actie ondernomen worden en dit wordt ook gedaan door de grootste exchanges ter wereld. Op die manier voorkwam de crypto beurs Coinbase dat er ruim 280.000 aan BTC verstuurd werd naar de wallet adressen van de criminelen.
 
Het is dus een niet al te slimme zet van de criminelen om zich te richten op Bitcoin. Wil je meer over cryptocurrency en Bitcoin weten? Bekijk dan de CryptoTips website.

 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch