Sanoma Lab lanceert Listr

26-08-2015 (11:58) - Media

11.57 uur - Sanoma Lab introduceert Listr. Via de gratis site kunnen docenten lessen samenstellen en delen. Zowel docenten en leerlingen van basisonderwijs tot universiteit kunnen gebruik maken van de site.

Docenten kunnen een gratis account aanmaken om eigen lesmateriaal en vrij beschikbare lesstof op internet in een leerlijst te plaatsen. Bijvoorbeeld presentaties, tekst of beeld, aangevuld met een YouTube video, Google drive document of webartikel. Ook toetsen maken of oefeningen en instructies, kan eenvoudig met Listr. De docent kan een leerlijst zelf maken of samen met collega’s en deze delen met leerlingen. Leerlingen kunnen de leerlijst vervolgens bekijken waarop docenten de voortgang van de leerling kunnen volgen.

Bas Verhoeven, founder van Listr: ‘We willen echt toegevoegde waarde bieden aan de docent en leerling. Het schoolbudget is klein, daarom dragen we graag bij met een gratis digitaal hulpmiddel. Naast alle functionaliteiten willen we in de toekomst Listr uitbreiden met een (open) marktplaats waar aanbieders van educatieve content gratis of betaald hun lesmateriaal kunnen aanbieden. Listr ontvangt dan een commissie over de verkoop.’
 


Bureaus

Marketing

Economisch