SPI International neemt het Film1 merk over

08-07-2019 (16:36) - Media

SPI International heeft de zender en video on demand service Film1 overgenomen van Sony Pictures Television (SPT) Networks. Op basis van deze overeenkomst wordt SPI eigenaar van alle merkrechten gerelateerd aan Film1 en blijven alle digitale Film1-diensten aangeboden worden aan Nederlandse televisieplatforms. 
 
Vanaf 1 augustus is SPI de eigenaar van het Film1 merk. Wereldwijd mediabedrijf SPI blijft de vier filmkanalen onder het Film1 merk exploiteren: Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action en Film1 Family. SPI continueert hiermee zowel de lineaire zenders als alle digitale diensten in Nederland. Film1 biedt op het moment Nederlandse en internationale films aan op haar filmkanalen die beschikbaar zijn op verschillende kabel-, satelliet- en IPTV-platforms.
 
'Het doet ons enorm plezier om de overname van de Film1 merken in Nederland te mogen aankondigen. SPI biedt al meer dan 20 jaar premium filmzenders aan via honderden televisieplatforms in 40 landen. Als ‘Home of Good Movies’, werkt SPI consistent aan het aanbieden van de beste en meest aantrekkelijke content aan haar kijkers over de hele wereld. We zijn bijzonder verheugd dat we, door het toevoegen van de Film1-merken aan onze brede basis van lineaire zenders en geavanceerde digitale diensten, onze uitgebreide selectie van premium content kunnen delen met Nederlandse filmfans.' zegt Berk Uziyel, CEO van SPI International.
SPI International biedt lineaire en digitale filmdiensten aan op meerdere schermen voor een allround entertainment ervaring. In handen van SPI zal Film1 een grote variëteit aan premium films van wereldwijde distributeurs aanbieden die abonnees op alle schermen kunnen bekijken.
 

Over SPI International

SPI International/FilmBox is een wereldwijd opererend mediabedrijf dat 40 televisiezenders en film diensten levert op zes continenten. Met FilmBox als haar flagship zender, gebruikt SPI de nieuwste technologie om abonnees toegang te geven tot haar lineaire en on demand content inclusief live streaming van UHD (4K) programmering en FilmBox zenders op alle Internet aangesloten devices via de belangrijkste internationale media players en lokale OTT aanbieders. Al meer dan 25 jaar is SPI International aanbieder van bioscoopfilms en televisie programmering aan de internationale markt. SPI heeft sterke banden met grote content aanbieders om aantrekkelijke content te kunnen garanderen.
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch