TikTok maandag uit appstores VS

TikTok maandag uit appstores VS

20-09-2020 (17:05) - Media

Apple en Google moeten met ingang van maandag TikTok en chatdienst WeChat hebben verwijderd uit hun Amerikaanse downloadwinkels. Dat staat in een verklaring van het ministerie van Handel. De deadline is om middernacht, in de nacht van zondag op maandag (Amerikaanse tijd).
 
 
TikTok gaat nog niet volledig op zwart. In een verklaring vand e Amerikaanse overheid staat dat er nog tot 12 november ruimte is om zorgen met betrekking tot de beveiliging weg te nemen. "Als dat gebeurt, dan wordt het verbod ingetrokken." Daarna zou er wel sprake kunnen zijn van een volledige ban. Als dat gebeurt, kunnen Nederlandse gebruikers dus geen video's meer zien van Amerikaanse TikTokkers.
 
In een verklaring zegt TikTok dat het het oneens is met het besluit van het ministerie. Ook zegt het bedrijf dat het tegen het besluit blijft strijden.TikTok heeft eind vorige maand de regering-Trump aangeklaagd vanwege de zaak.
 

WeChat

Voor WeChat zijn de gevolgen voor nu groter dan voor TikTok. Voor de chat-app geldt niet alleen dat hij voor maandag uit de Amerikaanse downloadwinkels moet verdwijnen, maar ook dat er netwerkrestricties worden opgelegd. Daardoor kunnen er storingen ontstaan, meldt een journalist van CNN na een briefing van het ministerie. De vraag is dus hoe bruikbaar de app dan nog is.
 

deal

De verwachting was dat president Trump afgelopen weekend een besluit zou gaan nemen over een deal tussen TikToks moederbedrijf ByteDance en het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle. Dat kan nog steeds gebeuren. Mogelijk gokt Trump met het verbod erop om de valreep een sterkere onderhandelingspositie uit te slepen

 

 


NOS.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch