Warner Bros. en Dumpert starten samenwerking

12-07-2017 (18:00) - Media

Televisieproducent Warner Bros. en videoplatform Dumpert hebben in juni 2017 een overeenkomst gesloten om gezamenlijk video-formats te ontwikkelen. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de nieuwe serie DumpertEten. In deze kookshow neemt cameraman Nick Toet op geheel eigen wijze de kijkers mee op een culinaire reis. De serie ging vorige week in première en werd op Dumpert en Youtube al ruim 600.000 keer bekeken.


160 miljoen keer bekeken

“Onder onze doelgroep blijft de vraag naar Dumpert producties onverminderd groot en we willen daarbij graag zowel kwaliteit als kwantiteit leveren, maar wel met behoud van het authentieke Dumpert gevoel”, aldus presentator René van Leeuwen. Het toegankelijke karakter van de Dumpert presentatoren en hun binding met de doelgroep vormen daarbij belangrijke succesfactoren. De meeste video’s en visuals op het platform worden door bezoekers zelf geüpload. De video's op Dumpert worden maandelijks 160 miljoen keer bekeken waarvan 70% via mobiel.


nieuwe realiteit

DumpertEten wordt geproduceerd door Little Bros., het digital label van Warner Bros ITVP Nederland. “Plots maken we, op ‘Heel Holland Bakt’ na, het meest bekeken kookprogramma van Nederland. Dat is de nieuwe realiteit”, aldus Head of Online Paul van der Maesen. Little Bros. werkt aan diverse projecten voor online zenders en in samenwerking met adverteerders en grote videoplatforms als Dumpert. CEO Sander Emmering: “De première van onze film ‘Ron Goossens, Low Budget Stuntman’ was live op Dumpert te volgen, zo zijn we met elkaar in gesprek gekomen. We zijn blij dat we die samenwerking doorzetten.”


De eerste twee afleveringen staan vanaf woensdag 12 juli online op Dumpert.nl. Na de zomer volgt de volledige serie. Hierover zijn beide partijen in gesprek met adverteerders.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch