72andSunny Amsterdam benoemt Hanneke Metselaar tot ‘Director of Talent and Culture’

02-10-2019 (14:09) - Mensen

72andSunny Amsterdam benoemt Hanneke Metselaar tot ‘Director of Talent and Culture’. Metselaar zal leiding gaan geven aan de vernieuwde discipline binnen het bureau, waarmee het meer nadruk wil leggen op het bedienen van haar werknemers en het uitdragen van 72andSunny’s missie om de diversiteit binnen het bureau en in de creatieve industrie als geheel te vergroten.
 
Metselaar zal in haar nieuwe rol wijden aan het vormgeven van de ‘Talent and Culture’ discipline, bestaande uit facetten als HR, talent ontwikkeling, evenementen, de relatie met de stad en 72andSunny’s ‘creative residency’ 72U Bizzkids. Ze zal de bedrijfsmissie uitdragen door het aantrekken en behouden van divers internationaal talent. Daarnaast zal ze de relatie van 72andSunny met de stad blijven versterken door middel van creatieve samenwerkingen. Metselaar rapporteert aan Stephanie Feeney, ‘Executive Strategy Director and Partner’.
 
“Onze bedrijfscultuur is altijd al een van de belangrijkste ingrediënten van 72andSunny geweest. De keuze om ‘Culture’ en ‘Talent’ in één discipline samen te brengen toont het belang van beide als de bouwstenen van ons bedrijf, zegt Stephanie Feeney, Executive Strategy Director and Partner bij 72andSunny Amsterdam. “Hanneke is een onverzadigbaar creatief denker en maker die van nature goed is met mensen. Als voormalig Director van 72U en de drijvende kracht achter de geweldige muurschilderingen in ons kantoor, maakte Hanneke al een belangrijk onderdeel uit van 72andSunny’s cultuur. Ik kan niet wachten om haar in deze nieuwe rol te zien.”
 
Hanneke is een ware ondernemer met jaren ervaring in de internationale creatieve industrie. Op haar 25e begon ze haar eigen bedrijf en kindermerk, dat later werd overgenomen door het Amerikaanse speelgoed merk Hasbro Inc. Hanneke vervolgde haar carrière met haar ‘Imagination Studio’ - “ThisisaRobot”. Metselaar en 72andSunny Amsterdam werken al samen sinds de opening van het kantoor in 2011, maar ze kwam het bedrijf pas officieel versterken in 2016 om het ‘creative residency’ programma “72U” op te zetten.
 
“Naast mijn werkzaamheden als ondernemer is 72andSunny Amsterdam het eerste bedrijf waar ik in dienst ben gegaan, vooral vanwege de ‘company values’, de mensen die deze waarden belichamen en de mogelijkheden die het bureau biedt om deze uit te dragen, zegt Hanneke Metselaar. “Ik ben altijd al een voorstander geweest van 72andSunny’s ‘people first’ cultuur en in mijn nieuwe rol kan ik de daad bij het woord voegen”.