Edelman Amsterdam breidt financiële communicatiedienstverlening uit

12-04-2019 (09:00) - Mensen

Edelman maakt een aantal belangrijke benoemingen bekend waarmee het haar diensten op het gebied van financiële communicatie, zoals advies bij fusies en overnames en aandeelhoudersactivisme, uitbreidt.


Samen met investeringen in nieuwe data tools en expertise, wordt deze praktijk binnen Edelman hiermee aanzienlijk versterkt, waarmee beursgenoteerde organisaties en andere bedrijven toegang krijgen tot volledig geïntrigeerde, data-gedreven communicatiediensten in Nederland. Daarnaast wordt Edelman Amsterdam het regionaal expertisecentrum voor financiële communicatiediensten voor klanten van Edelman in continentaal Europa.


Om leiding te geven aan de financiële communicatiepraktijk in Amsterdam heeft Edelman Jacqueline Lenterman aangenomen. Lenterman is een communicatieprofessional met een lange staat van dienst op het gebied van kapitaalmarkten. Zij was betrokken bij een aantal prominente fusies en overnames en beursintroducties en heeft een groot aantal bedrijven geadviseerd op het gebied van investor relations, aandeelhoudersactivisme en andere bijzondere situaties. Ze komt over van ING, waar ze wereldwijd verantwoordelijk was voor de Corporate Broking activiteiten.
 

Sinds 2016 heeft Edelman Amsterdam haar financiële communicatieaanbod uitgebouwd door diensten te leveren aan beursgenoteerde bedrijven in Nederland en in de rest van continentaal Europa. De aanstelling van Jacqueline Lenterman volgt op een strategische beslissing van Edelman, om een regionaal expertisecentrum voor financiële communicatie te openen in Amsterdam, waar het een onderdeel zal vormen van het geïntegreerde full-service aanbod van het kantoor.
 

Met de komst van Jacqueline bestaat het financiële communicatieteam van Edelman Amsterdam nu uit:
Jacqueline Lenterman, Financial Communications lead, voormalig hoofd Corporate Broking bij ING Equity Capital Markets, voormalig directeur Citigate First Financial
Julian de Wetering, Account Director, voorheen investor relations officer bij Nutreco en TomTom
Robin van Daalen, Account Director, eerder Bureau Chief bij The Wall Street Journal en Dow Jones Newswires in Nederland
Eamon van Stijn, Senior Account Manager, 5 jaar in dienst bij Edelman
Victorine van Beuningen, Senior Account Executive, 4 jaar in dienst bij Edelman
Melle de Haan, Account Executive, 1 jaar in dienst bij Edelman
Arent Jan Hesselink, CEO van Edelman Amsterdam, voorheen CMO voor Azië en hoofd mediarelaties bij Philips