Giovanni Piccirilli benoemd tot CTO RTL Nederland

19-05-2017 (10:17) - Mensen

RTL Nederland heeft zijn directie uitgebreid met een Chief Technology Officer (CTO). Met ingang van 1 juni wordt Giovanni Piccirilli (45) in deze nieuwe directiepositie aangesteld. Het bedrijf borgt hiermee Technology (Tech) op het hoogste niveau en garandeert technologische innovatie door verdere uitbreiding van RTL’s klantgerichtheid, productkwaliteit en time-to-market.


eigen bedrijf

Piccirilli heeft sinds 2001 gewerkt bij onder meer Siemens, Liberty Global en later UPC Nederland/Ziggo. Hij was bij Libertyy Gobal en UPC Nederland/Ziggo onder meer verantwoordelijk voor het herstructureren en innoveren van de Tech organisatie en speelde een sleutelrol bij de ontwikkeling van de Horizon home gateway en Horizon Go app, die een nieuwe en open distributie mogelijk maakten. Zijn missie bij UPC was bovendien om Technology zo in te richten dat het de volle breedte van de business kon ondersteunen en versterken, zowel B2B als B2C. In 2015 richtte hij zijn eigen bedrijf op, Pepper Technology, waar hij zijn ervaring als consultant in het Tech domein onder andere inzette bij Accenture.

 

doorslaggevende succesfactor
Bert Habets, CEO RTL Nederland: “Giovanni heeft in zijn internationale carrière ervaring opgedaan in zowel de B2B als de B2C markt, bij zowel marktleiders als challengers. Precies de snijvlakken waarop RTL zich op dit moment bevindt, dus dat maakt hem een fundamentele aanvulling op ons directieteam. Ik ben ervan overtuigd dat Giovanni met zijn innovatiekracht en aanstekelijke enthousiasme ervoor gaat zorgen dat Tech binnen RTL geen aparte divisie blijft, maar wordt geïntegreerd in onze bestaande en nieuwe activiteiten. Want in ons competitieve en snel bewegende speelveld van nieuwe en internationale spelers is uitblinken in Tech een doorslaggevende succesfactor.”