Malu Sanders is Filmleraar van het jaar

02-10-2019 (09:00) - Mensen

De Amsterdamse filmdocent Malu Sanders is  uitgeroepen tot de nieuwe Filmleraar van het jaar. Dat gebeurde tijdens de NFF Conferentie op het Nederlands Film Festival waar diverse nieuwe initiatieven op het gebied van filmeducatie zoals Film in de Klas werden gepresenteerd.

Filmeducatie heeft nog geen vaste plek in het onderwijs. Om die reden spelen creatieve leraren, die leerlingen op weg helpen in het medialandschap, een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van het onderwijs van de toekomst. De verkiezing van Filmleraar van het Jaar zet voor het tweede jaar de spotlights op deze innovators.

Daarnaast is Film in de Klas gelanceerd door NFF, NPO en Schooltv waarbij films en bijbehorende lespakketten voor docenten worden aangeboden. Filmleraar van het Jaar 2018 Jeroen onderschrijft het initiatief: “Iedereen heeft het in zich om op zijn eigen manier filmleraar zijn. Als het niet van binnenuit komt, kun je met behulp van online lespakketten en geschikte films op elk niveau, toch je weg vinden. Gun je klas filmeducatie, begin er gewoon aan! 3,2,1, actie.”

 
Foto door Anna van Kooij