Marloes Krijnen neemt afscheid van 'haar' Foam

15-04-2019 (16:03) - Mensen

“Dit is een baan die enorm veel van je vraagt. Ik word over niet al te lange tijd 65 jaar en wil aan een nieuwe levensfase beginnen. Daarom heb ik besloten om per 1 september te stoppen met de allerleukste baan ooit.”
 
Foam krijgt per 1 september 2019 een tweekoppige directie: Marcel Feil wordt artistiek directeur, Nynke de Haan zakelijk directeur. Feil is op dit moment artistiek adjunct-directeur, De Haan zakelijk adjunct-directeur. Gezamenlijk brengen zij dertig jaar ervaring binnen de (inter)nationale sector van fotografie en kunst en cultuur met zich mee. 
 
Ingo Uytdehaage, voorzitter van het Bestuur van Stichting Foam: "Marloes heeft een prestatie van formaat geleverd met de totstandkoming van Foam en de wijze waarop zij met haar team het huidige succes in de afgelopen 18 jaar heeft gerealiseerd. Het bestuur is Marloes buitengewoon erkentelijk voor de energieke, ondernemende en verbindende wijze waarop zij haar rol altijd heeft ingevuld. Onder haar leiding heeft Foam zich ontwikkeld tot een culturele organisatie die zich in binnen- en buitenland kan meten met de top binnen het fotografische veld."
 
Krijnen is vanaf 2001 directeur van Foam. Eind 2001 besloot de gemeenteraad het plan te ondersteunen dat Krijnen had geschreven voor de oprichting van een fotografiemuseum in Amsterdam. In mei 2002 opende Foam de deuren aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het doel: een zo breed mogelijk publiek informeren en inspireren door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie.  
 
Foto: Inga Powilleit