Michel Schaeffer (ex Bol.com) interim CEO fonQ

08-01-2018 (22:40) - Mensen

Joost Wels, CEO en medeoprichter van webwarenhuis fonQ, heeft besloten zijn rol over te dragen. “fonQ is de afgelopen jaren flink gegroeid en daar past nieuw leiderschap bij”, aldus Wels, die nog tot eind februari actief bij het bedrijf betrokken is. De Raad van Commissarissen van fonQ heeft Michel Schaeffer per 1 januari 2018 aangesteld als ad interim CEO. 


Als medeoprichter was Wels vanaf de eerste dag betrokken bij fonQ. “Met de opening van een kantoor in België, de bouw van een nieuw hoofdkantoor en een mooie omzetgroei heb ik in 2017 een kroon op mijn werk gezet”, licht Wels toe. “Het bedrijf komt nu in een volgende fase terecht en daar past wat mij betreft nieuw leiderschap bij. Na twaalf mooie en hectische jaren is voor mij het moment gekomen om fonQ los te laten en me na een korte pauze op nieuwe zaken te richten”. Wels is nog tot eind februari 2018 werkzaam bij fonQ en zal daarna als aandeelhouder en ‘fonQ-ambassadeur voor het leven’ op afstand betrokken blijven.

veertien jaar bol.com

Michel Schaeffer is aangesteld als ad interim CEO en zal de komende periode aan het bedrijf leidinggeven. Schaeffer was ruim veertien jaar directielid van bol.com; een periode waarin het bedrijf zich ontwikkelde van startup tot het leidende e-commercebedrijf van de Benelux. Sinds zijn vertrek bij bol.com in 2015 adviseert hij diverse bedrijven over digitale en groeistrategieën en is hij commissaris bij Hans Anders en CBRE Dutch Retail Fund.

ruime e-commerce ervaring 

“Michel was de afgelopen maanden al als adviseur verbonden aan fonQ. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn ruime e-commerce ervaring het bedrijf in de komende periode naar een nog hoger plan kan tillen”, aldus Ad Scheepbouwer, eigenaar van AJS Holdings.