Ralf Brandstätter benoemd tot nieuwe CEO Volkswagen

Ralf Brandstätter benoemd tot nieuwe CEO Volkswagen

09-06-2020 (19:27) - Mensen

De Volkswagen Groep heeft de management-verantwoordelijkheden voor het merk Volkswagen en de Groep geherstructureerd. Voormalig Volkswagen COO Ralf Brandstätter is met ingang van 1 juli 2020 benoemd tot CEO van het merk. Herbert Diess, de CEO van de Volkswagen Groep en voorheen verantwoordelijk voor beide taken, krijgt daardoor meer ruimte om zich volledig te focussen op zijn rol als CEO voor de Groep. Binnen de Raad van Bestuur van de Groep blijft Diess overkoepelend verantwoordelijk voor Volkswagen Personenauto’s en de volumemerken van de Groep.
 
“Ralf Brandstätter is één van de meest ervaren managers van onze onderneming. De afgelopen twee jaar leidde hij Volkswagen al op succesvolle wijze als COO en speelde hij een belangrijke rol in de transformatie van het merk”, verklaart Herbert Diess, CEO of Volkswagen AG. “Ik ben daarom verheugd dat Ralf Brandstätter het merk als CEO verder gaat ontwikkelen, in lijn met de verstrekkende strategische besluiten van de laatste jaren.”
 

1,5 miljoen elektrische Volkswagens

Volkswagen is nu "helemaal klaar voor de toekomst" en heeft de eerste fase van de Transform 2025+ strategie afgerond. De volgende fase – het lanceren van een breed elektro-offensief – begint nu tastbaar te worden. Volkswagen wil emissievrije mobiliteit voor een groot publiek bereikbaar maken. Tegen 2025 zullen minimaal volgens het merk 1,5 miljoen elektrische Volkswagens zijn verkocht. Naast elektrificatie zet het merk de komende jaren tevens nadrukkelijk in op digitalisatie.
 
“Voor Volkswagen is de koers voor de toekomst uitgestippeld. Op basis van de Transform 2025+ strategie ontwikkelt ons merk zich tot één van de meest toonaangevende leveranciers van CO2-neutrale mobiliteit en zijn we op weg om uit te groeien tot een digitale technologie-onderneming”, aldus Ralf Brandstätter.